Comunicat del Jardinet dels Gats

En principi, i com podeu imaginar i suposar, en aquestes èpoques l’abandonament d’animals es massiu i brutal, a diari rebem desenes de mails.

Sense dubtar de la incompatibilitat d’una situació específica mab la cura d’un gat, ens expliquen coses com l’arribada d’un fill, al•lèrgies que sembla que apareixen de cop a ple mes de juliol, viatges inesperats, ingressos hospitalaris sobtats…

Casos i més casos, molts d’ells injustificats, evidentment, o diguem que amb excuses ben justificades. Això al cap i a la fi tan se val.

Nosaltres no disposem de refugi, treballem amb colònies protegides de gats de carrer, i com podeu suposar un gat de casa en una colònia de carrer es quasi una mort segura, perquè no s’hi adapten pas.

Els gats que resideixen actualment al Jardinet dels Gats no són mansois, són gats que provenen de situacions força complexes. Les entrades han d’estar justificades. Normalment són gats d’edificis que s’han d’enderrocar i estan allà mentre esperen casa d’acollida per treballar amb ells i poder donar-los en adopció.

Lamentablement les nostres cases d’acollida temporal estan saturades de gats bebès que han nascut lliures, d’altres que han estat abandonats als nostres carrers dins de caixes amb poques hores de vida, o de gats que han estat abandonats i per tant no podem oferir actualment més ajut que aquest.

El que podem fer per les persones que acudeixen a nosaltres amb un d’aquests casos en que sorgeix una necessitat imperiosa de desfer-se del gat arrel un canvi a l’entorn familiar immediat és fer una gran difusió i posar el gat en adopció. Mentrestant s’ha de fer càrrec de l’animal el seu amo. En tot cas, fem una valoració prèvia del cas i donem prioritat a aquells casos més urgents de resolució.

Ens interessa saber l’estat de salut del gat, si està vacunat, testat de FelV i Fiv, si està esterilitzat, amb el xip, i si té la cartilla veterinària. En aquells casos en que no sigui la situació econòmica la raó que impedeix la continuïtat del gat a l’entorn familiar original, exigim cobrir les despeses d’esterilització i dels tests si fossin necessaris.

Tenir un animal de companyia es fer-te càrrec d’una vida, responsabilitzar-se d’ella i ser molt conseqüent amb tot el que això comportarà a molts nivells. De vegades és millor no decidir tenir-lo si un no és massa conscient que seran uns 20 anys de vida de l’animal, en que se l’ha de cuidar, alimentar i donar una vida digna i essent conscients que la situació del moment sempre pot canviar i que per tant hem de pensar-ho molt abans de prendre la decisió de fer-nos càrrec.

Fdo: El Jardinet dels Gats.

Anuncios

2 comentarios to “Comunicat del Jardinet dels Gats”

 1. Hola a todos los amigos de los gatos…

  la mia slo es una pregunta:

  saben si existen en Barcelona o alrededor casas donde acogen los gatos cuando sus duenos por ejemplo se van de vacaciones?

  espero que me puedan ayudar.

  Muchas gracias,

  Serena.

 2. Hola, Serena
  Este es un tema que suele salir y que preocupa a muchos “gateros”, y aunque no hemos recabado la suficiente información al respecto, te animo a participar en el foro, donde ya se discute al respecto:
  http://eljardinetdelsgats.foroes.net/mon-feli-f10/recomendais-residencia-gatuna-t575.htm

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: