Mesures Anticrisi eJdG

Per les entitats animalistes sempre són temps durs, però potser més en èpoques com aquesta, en la que tothom va minvant despeses per la situació generalitzada. Jo us proposo unes mesures anti-crisi del Jardinet dels Gats i espero les vostres propostes. Són propostes destinades a tirar endavant els nostres gats, que no tenen res més que el que els hi puguem oferir, i que segueixen la nostra filosofia.

life1

1. Fes-te soci del Jardinet. A tu et costarà molt poc i per a nosaltres qualsevol granet de sorra és molt necessari.

2. Adopta i no compris. Els nostres gats són donats en adopció sota contracte d’esterilització i tests, el que et dóna una garantia sanitària i de comportament de l’animal, ja que el cas de l’animal i el de la persona adoptant és estudiat amb cura.

La majoria de persones tendeixen a voler un gatet de curta edat. Si adoptes un animal adult, o amb algun tipus de malaltia amb la que pot conviure, no solament estàs ajudant un ésser viu a viure una vida digna tal com mereix, sinó que creixes tu mateix com a persona. Les sorpreses que aporta l’adopció d’un gat d’aquestes característiques són totes agradables! Engresca’t!

3. Evidentment, tenir un animal a casa comporta fer-se càrrec d’unes despeses en alimentació, veterinaris, cangurs en vacances, etcètera. Si no pots afrontar tenir un animal a casa de manera fixe, pots optar per fer de casa d’acollida.

Fent-te càrrec d’un gat de manera temporal implica ajudar-lo a sortir del tràngol en que es troba l’animal, ja sigui depressió, recuperació d’un post-operatori, entre altres situacions, oferint-li casa teva i l’atenció necessària durant un període determinat, mentre el Jardinet gestiona la seva adopció definitiva. Si decideixes tenir un gat en acollida el Jardinet ofereix el pinso, els utensilis i l’atenció veterinària que pot precisar.

4. Conforma’t amb poc, tal com els nostres amics ens ensenyen, o millor dit, amb el que és realment necessari. Diuen que no és més ric el que més té sinó el que menys necessita. Els gats ens ensenyen a ser feliços amb hores i hores de tranquil·litat, menjar, aigua i la nostra atenció, es clar!

5. El nostre ritme de vida i la nostra vida social ens “obliga” de vegades a fer despeses extres, com regals i detalls. Sigues solidari a l’hora de fer-los i compra a una entitat proteccionista per tal que els teus diners siguin útils en ambdós sentits. Visita la nostra botiga solidària, amb llibres i regals! Periòdicament es van actualitzant totes dues seccions i veuràs que els preus són molt bons, i hi trobes tresorets….

6. I sobretot…. No abandonis. Tothom pot passar una mala ratxa, quedar-se sense feina, passar moments més durs. Nosaltres considerem el gat com a un membre més de la família i per tant se l’ha de tenir present sempre i mai abandonar-lo quan les coses no ens van tan bé. El teu gat t’ajudarà a superar el teu sotrac emocional a través de l’exercici relaxant que ens aporta acariciar-los, científicament demostrat!

Tingue’l en consideració també en temps de vacances. Sempre podràs trobar un amic o un parent que pugui visitar el gat, si és el cas que es queda a la casa mentre la família marxa uns dies fora. Aquesta opció és recomanable, donat que els gats s’estressen molt amb els canvis de territori.

Sílvia

adopta!

5 comentarios to “Mesures Anticrisi eJdG”

 1. Otra idea para las que ya tenéis gatos…comprad el pienso en sacos gigantes (yo lo compro en sacos de 10 kilos) y me ahorro un dineral. Haced la cuenta y ya veréis. Y si, además, tenéis la oportunidad de ir a un mayorista de vez en cuando, mucho mejor!

 2. Hola Carmen!

  Hay algún mayorista solidario? Ahora ya tengo 4 gatos adoptados, y la mar de felices y que comen con alegria… y en la economía se nota. Por eso estoy pensando comprar sacos grandes. Encontré una oferta 3×2 en el correfú, en sacos de 6 kilos, y aun salió bien. Pero prefiero gastarme el dinero en su comida que comprarme cosas innecesarias. Este año tiro de ensaladas, pasta arroz y fruta, me sale mas barato y encima como mejor!

 3. Verónica Says:

  Una buena idea es comprar a un mayorista entre varias personas: Yo sólo tengo 2 mininos, así que me gustaría comprar sacos grandes con más gente que tenga gatos; habrá que comprar más a menudo, pero puedes variar el ‘sabor’ de la comida –algo que a mis michis les gusta, ir alternando pescado, pollo, buey, etc. También va muy bien usar desparasitantes naturales, en lugar de los farmacéuticos. Y por último, hacer las ‘latitas’ de los gatos en casa, con ingredientes naturales. Una amiga de una amiga lo hace, le sale super barato y práctico, ya que hace grandes cantidades y luego va congelando las raciones. Además lo hace con comida orgánica, a los gatos les encanta y están preciosos, con el pelo super brillante, y super saludables!

  • HOLA!

   Eso de laslatitas en casa me parece genial! Pero….. podía alguien colgar alguna “receta”. Mas que nada par saber que estoy poniendo lo adecuado!
   Gracias

 4. Hola! pues sí, una receta casera de latita iría genial. Una de mis gatas casi no tiene dientes y, lógicamente, cada día pasa más del pienso. Conozco una marca que fabrica piensos bastante equilibrados y naturales para perros (luposan); alguien conoce alguna iniciativa parecida para gatos? Gracias a tod@s!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: