Busquem cases d’acollida per donar una nova oportunitat als gats

Quantes més n’hi hagi, més peluts podrem salvar

 La Blue, l’Alvin, en Yayo o la Siame necessiten un lloc on viure, encara que sigui de forma temporal. Actualment viuen en els boxes que tenim a la colònia, però aquesta no és la vida que es mereixen. A més a més, si aquesta situació s’allargués massa els podria arribar a canviar el caràcter, encara que la majoria d’ells són gats carinyosos, acostumats a viure amb humans i amb ganes de què algú els doni una segona oportunitat. Per això, necessitem cases d’acollida on aquests peluts puguin passar els dies fins que trobin uns adoptants definitius i una nova llar.

El Jardinet dels Gats té a dia d’avui 12 Cases d’Acollida. És aquí on els gats que hem recollit del carrer, ja sigui perquè han estat abandonats pels seus antics “amos” o perquè han nascut al carrer, passen un procés d’adaptació i de socialització abans de ser entregats en adopció. També s’hi traslladen els gats que necessiten una cura especial perquè recentment han estat operats o necessiten d’una medicació diària com per exemple en Trix, un gat amb problemes a les tiroides que necessita d’una alimentació molt concreta. En general, “hi ha un gat per casa d’acollida, excepte en alguns casos on n’hi ha dos; cal destacar que la majoria que es decideix a fer de casa d’acollida ja té gat propi” destaca la Gemma Aragonés, responsable del departament d’Acollides de eJdG.

El temps d’estada d’un gat en acollida és molt variable ja que dependrà de la rapidesa amb què superi el procés de socialització i també la velocitat amb què trobi una nova família.  Tant pot ser que hi hagi acollides que només durin unes setmanes com fins a mig any. “De fet,  l’objectiu seria que com a màxim passessin 6 mesos ja que més temps és perjudicial tant per al gat com per a les persones que l’han acollit”, comenta la Gemma. “Tots s’acostumen massa i després és molt complicat desfer el vincle”, afegeix.

 Des de eJdG es dóna suport constant a les Cases d’Acollida a través dels equips d’acollides i seguiments, que orienten els acollidors sobre quines necessitats té un o altre animal, quin tipus de precaucions s’han de prendre, etc. A més, també es dóna recolzament logístic ja que les despeses veterinàries, ja siguin per vacunació o esterilització, entre d’altres, van a càrrec de l’entitat. Mentre que les despeses de manutenció de l’animal (menjar, sorra, etc) les assumeix la persona acollidora. Des del departament d’acollides estan les 24 hores disponibles davant la possibilitat que pugui aparèixer qualsevol emergència. També hi ha el mail acollides.jardinet@gmail.com per resoldre els dubtes que puguin aparèixer.

El Jardinet dels Gats fa una crida per aconseguir més Cases d’Acollida perquè quantes més n’hi hagin, més rescats de gats es podran fer i, per tant, més vides es podran salvar. I aquest, precisament, és el sentit de la nostra associació: salvar la vida dels gats de carrer i donar-los una nova oportunitat. També és necessari trobar Cases d’Acollida que no tinguin cap gat ja que hi ha animals que tenen malalties com ara la Leucèmia Felina o la Immunodeficiència que no poden estar amb d’altres animals perquè corren el risc de posar-se encara més malalts i contagiar els gats sans. Ara mateix, hi ha un gat amb leucèmia, en Croqui, que està en acollida en una casa que ja en tenia un amb aquesta malaltia.  

Animeu-vos perquè els gats i nosaltres us necessitem!!!

Si voleu conèixer el testimoni d’una de  les Cases d’Acollida, només cal que llegiu l’entrevista que vam fer a la voluntària a la Zaraida Fernández.

Fotografies dels gats que necessiten acollida al Facebook

Vanessa Carrasquilla

2 comentarios to “Busquem cases d’acollida per donar una nova oportunitat als gats”

  1. Alvin el gatet blanc ha estat adoptat, ara ens cal una casa per l’Oku i la Pluja que han d0anar junts i per Siame una gateta siamesa recent abandonada amb problemes d’alergia.
    salut

    • Raquel Colomo Says:

      Hola me gustaria ponerme en contacto con vosotros por que estamos interesados an acoger una gata, mi tel es el 666024979 podriais facilitarme el buestro para ponerme en contacto. gracias.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: