Gats de còmic. Peluts fets de llapis i paper per regalar aquest Nadal

L’arribada del Nadal també comporta tota una sèrie de maldecaps, per exemple, trobar el regal més idoni per a cadascú. Ara bé, si el destinatari és un reconegut amant dels gats, la cosa pot ser força més fàcil. I no, no es tracta de cap animaló de carn i óssos, perquè tal i com es recorda una i altra vegada des de les associacions animalistes, no són cap joguina, i emportar-se’n un a casa ha de ser fruit d’una reflexió acurada i de la interiorització de què serà un company per a tota la vida.

Ara bé, sí que existeixen tota una sèrie de gats que són especialment adequats per regalar, capaços de fer passar una bona estona a qualsevol que entengui mínimament la filosofia de vida ‘gatuna’. No són reals, però sí que podem seguir-los amb la mirada en qualsevol moment. Són els gats traçats a llapis sobre el paper, protagonistes d’aventures quotidianes totalment reconeixibles per aquells que comparteixen la seva vida amb ells. No són superherois, però sí que les seves corredisses mereixen un còmic. Us en recomanem alguns:

“LOS GATOS SON RAROS Y MÁS OBSERVACIONES”. Jeffrey Brown. Editorial La Cúpula.

Un dibuixant de còmics nord-americà arriba un dia a la conclusió que pot ser una bona idea fer un llibre per plasmar en quatre ratlles el comportament habitual dels seus gats, cosa que es materialitza en l’exitós “Gato saliendo de una bolsa y otras observaciones”, en què detalla minuciosament ocurrències que només poden sortir del cervell d’un gat: ficar el cap dins d’una bossa i després barallar-se amb ella per intentar sortir-ne, persecucions de ratetes de joguina per tota la casa, incursions a la cuina per aconseguir una mica de menjar extra, migdiades dignes de rei, potes picant el teclat de l’ordinador, papers desordenats per art de màgia o salts amb nocturnitat i traïdoria a mitjanit per despertar a qualsevol que intenti dormir.

Un còmic que sense fer gaire soroll al principi, poc a poc va anar guanyant adeptes gràcies al boca-orella i del qual ara ha sortit la seva continuació, “Los gatos son raros y más observaciones”, que comença amb l’arribada a casa d’un nou habitant, un gatet abandonat que ràpidament es convertirà en company de malifetes, jocs i migdiades de la gateta que ja hi vivia. Totalment recomanable, i és que qualsevol persona que hagi mai conviscut amb un gat s’hi sentirà identificada a l’instant ja que, siguin de Barcelona o de Chicago, els gats sempre tenen un objectiu primordial: el seu benestar.

“SIMON’S CAT”. Simon Tofield. Duomo Ediciones.

El dibuixant de còmics anglès Simon Tofield conviu actualment amb quatre gats, el Hugh, la Maisie, la Jess y el Teddy. Uns companys de vida que s’han convertit en una impagable font d’inspiració a l’hora de crear unes animacions que estan fent furor al Youtube sota el nom de Simon’s Cat i que també es poder veure a la seva web (www.simonscat.com). El protagonista és un gat golafre, trapella i amant de la bona vida, amb gran predilecció per ficar-se en embolics i posar potes enlaire la casa del Simon. Al cap i a la fi, unes característiques molt comunes a l’espècie gatuna.

Aquestes aventures animades, que requereixen 25 dibuixos per un segon de pel·lícula, també han estat traslladades al còmic. La primera entrega va ser ‘Simon’s Cat’ i ara acaba de veure la llum ‘Simon’s Cat 2. La aventura continúa’, les dues publicades per Duomo Ediciones. En Simon Tofield també ha penjat a la seva web la darrera animació, dedicada a allò que passa quan un gat es troba davant d’un arbre de Nadal. Segur que us hi sentiu identificats, feu la comprobació!

“MIAU”. José Miguel Fonollosa. Diábolo Ediciones.


Un altre cas en el que un dibuixant de còmics es decideix a traçar sobre el paper les aventures del seus gats és el del valencià José Miguel Fonollosa. És autor de tota una sèrie de projectes que no tenen res a veure amb el món felí, com ‘Sebastian Lefou’, un relat pròxim al gènere de fantasia i misteri, o ‘El viaje de Darwin’, en el que intenta reproduir els cinc anys en els que Charles Darwin va viatjar a bord del HMS Beagle, on va trobar la inspiració per elaborar la teoria de l’evolució.

Però a principis del 2010 va crear un blog (miaucomic.blogspot.com) en el que periòdicament publica dibuixos, vinyetes i tires còmiques en les que reflexiona sobre la relació entre dos gats (inspirats en els seus, tal i como es pot veure a la capçalera del blog) i els seus propietaris. A la web ja va per la tira número 135, a la qual ara s’afegeixen diverses postals de Nadal ‘gatunes’. Però, a més a més, aquesta aventura digital es va convertir el passat més d’abril en un llibre-comic, ‘Miau’, editat per Diábolo Ediciones. Els gats són un encant, però també tenen la seva cara diabólica (sempre en to carinyós, eh!). En aquest llibre ho descobrireu.

Eduard Palomares

Una respuesta to “Gats de còmic. Peluts fets de llapis i paper per regalar aquest Nadal”

  1. Gràcies per les recomanacions!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: