El Jardinet dels Gats envia una queixa al MECAL pel seu cartell d’aquest any

 

L’Associació El Jardinet dels Gats ha enviat una queixa formal a l’organització del Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, MECAL, pel seu espot publicitari i pel cartell de l’edició d’aquest any. El póster convida al públic a assistir al festival sota el lema “Per cada curt que et perds, mor un gatet” , com podeu veure.

Ho hem fet després de rebre nombroses crítiques per part de diferents persones en què mostren el seu rebuig al cartell i posen de manifest una falta de sensibilitat per part de l’organització del MECAL respecte l’abandonament i el maltractament animal. A la nostra carta, hem recollit les vostres queixes, els hem fet saber que no entenem la necessitat de vincular un festival de cinema amb la mort d’un animal (malgrat que hi hagi qui ho defensi com una mostra de creativitat publicitària), i els hem convidat a conèixer de més a prop la feina que fem des d’entitats com la nostra. Tot això, amb l’objectiu que no es repeteixin campanyes similars en el futur fruit del desconeixement.

Agrair també la resposta que se’ns ha donat des del MECAL. Asseguren que entenen i aproven el treball que es fa en benefici dels gats. Tot i això, defensen la campanya publicitària ja que, segons diuen, el cartell genera riures perquè és una estupidesa pensar que un gat es pugui morir si no es veu un curtmetratge. Afirmen que la campanya és absurda i provoca riures. També afegeixen que creuen que el cartell, lluny de malmetre la imatge dels gats, pot generar més adopcions i que en cap cas s’ha fet amb la intenció de ferir ningú. Per tancar la polèmica, des del MECAL han fet un link a la web del Jardinet des de la seva pàgina de Facebook i també ens han ofert la possibilitat de repartir tríptics informatius durant el festival. Un gest que agraïm des de eJdG ja que això demostra que s’han posat en el nostre lloc després de fer-los saber el nostre malestar.

Volem deixar clar que des de El Jardinet dels Gats NO s’ha acusat el MECAL de fomentar la violència vers els animals. Només hem volgut posar de manifest que moltes persones troben aquesta publicitat de mal gust i poc creativa. Una vegada més, insistim en el fet que l’anunci es podria haver plantejar en positiu (“Per cada curt que veus, salves la vida d’un gatet”) ja que hauria cridat igual o més l’atenció i transmetria un missatge que hauria estat beneficiós per tothom.

 

El Jardinet dels Gats

3 comentarios to “El Jardinet dels Gats envia una queixa al MECAL pel seu cartell d’aquest any”

  1. “Salva un gatet” és molt més bonic, positiu i convida més a anar-hi. :3
    Es veu que el sentit del humor d’alguns és una mica… estrany… u.u

  2. Els mitjans de comunicació i premsa realment haurien de pensar-se dues vegades el que posen i com ho posen. Els valors que transmeten entre línies es poden trivialitzar! I els animals i el maltracte no són cosa de broma!

  3. La veritat és que l’any passat em van regalar l’abonament i potser es salvava 1 de cada 10 curts, a més les sales no compleixin un mínim de qualitat (i no soc prim mirat, però unes cadires de platja i un so reverb tota l’estona no és la forma ideal de mirar curts) això afegit a que la campanya de publicitat té la gràcia al cul i la sensibilitat inexistent, a mi ja m’han vist prou al mecal.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: