“Ser vegà és una filosofia de vida. És molt més senzill del que la gent creu”

El Jardinet dels Gats és més que una associació i, a banda de cuidar tots els gats que hi ha abandonats al districte de Ciutat Vella i de buscar-los una nova casa,  ha ideat una nova manera d’aconseguir recursos per salvar més peluts: els Tallers. I un dels més sol·licitats és el Taller de Cuina Vegana, que imparteix la cap de voluntaris i súper cuinera, Zaraida Fernández, i que passat l’estiu celebrarà ja la tercera edició.Les dues anteriors han estat un éxit de convocatòria i sembla que aquest taller es consolida com un dels cursos estrella del Jardinet. Per això, parlem amb la Zaraida perquè ens expliqui el secret d’aquest èxit! 

1. Explica’ns una mica quin és l’objectiu d’aquests cursos?

Bàsicament recaptar fons. Estem en una época de crisi i la situació és molt dura a nivell econòmic, però la filosofía del Jardinet dels Gats és no demanar diners, sinó buscar-los i aconseguir-los a través de les nostres habilitats. Jo sóc cuinera de professió i vam pensar que sería una bona manera de conseguir fons fer Tallers de Cuina Vegana i, de pas, promocionar aquest tipus de cuina. De fet, van ser els voluntaris qui em van animar, la majoria veuen les receptes al meu blog però no s’acabaven d’animar ja que una cosa és veure una foto i l’altra és posar “les mans a la massa” i d’aquí va sorgir l’idea que vaig comentar a l’Àlex Salvador (portaveu de l’entitat) i que va acceptar encantada!

2. Els participants del taller paguen 15€ per poder assitis al curs, ajudar-te a fer el menú i després degustar-lo.  A més, s’emporten a casa el receptari elaborat al curs. Què es fa amb els diners aconseguits?

Tots els diners que s’han obtingut van íntegrament a l’Associació, que és la que decideix com s’utilitzaran. Tant poden servir per cobrir les despeses més urgents, com per comprar pinso, dur els gats al veterinari, etc.

3. I per aquells que encara no saben què és ser vegà, ens en podries fer cinc cèntims?

I tant! Ser vegà és una filosofia de vida. Es tracta de basar la teva vida en el respecte animal i consisteix, sobretot, en no menjar els animals, no utilitzar-los ni vestir-los, etc.  És molt més senzill del que la gent creu.

4. Des de quan fa que ho ets? I quins són els motiu que et van portar a fer-te vegana?
Doncs fa uns tres anys aproximadament. Va ser una decisió personal. Dins meu sempre hi va haver molt de respecte per tots els animals i un dia va caure a les meves mans Earthlings, un documental on s’explica el tracte que donen els humans als animals. El vaig veure i vaig saber en aquell moment que per m
i era il·lògic respectar-ne a uns i als altres, no. Així que aquell mateix dia vaig començar una nova vida de zero; i tots els anys de feina, estudis i experiència culinària van anar a norris, ja que no tenia ni idea com fer les coses, ni com substituir ingredients ni com cuinar-los. Només  sabia que ho tenia molt clar…
Avui en dia ser vegà és moltsenzill a zones com Barcelona, però fa anys no ho era tant. Jo no sabia on trobar informació per tractar els ingredients que desconeixia, però amb imaginació i molta tossuderia vaig sortir-me’n i avui dia puc dir que menjo tant variat, saborós i deliciós com abans i sense trobar a faltar cap ingredient d’origen animal.

5. Fes-nos un menú vegà estiuenc i ràpid!

Estiuenc ràpid i sa? Doncs per mi no hi ha res millor que una bona matèria prima ben combinada. Així que la proposta és: de primer una amanida amb tomàquet varietat “cor de bou”, un gra d’all, un alvocat ben maduret i una bona vinagreta amb mostassa, tot ben fresquet i remenat està deliciós i no es triga ni 5 minuts a fer-lo. De segon, un remenat de tofu amb xampinyons, alls tendres i ceba; tot saltejat al wok i servit sobre una torrada de pa de pagès… Més senzill impossible i molt millor amb la bona companyia d’un gat!! jeje 😉

6. Ja teniu data per al proper taller?

Doncs la idea és anar fent cada 3 mesos. Així que, segurament, a l’octubre en farem més! I tenim al “forn” moltes idees i propostes per fer en el tema culinari-solidari, però que haureu d’esperar una mica i estar atents al blog per anar-les descobrint! jeje!

*** Si voleu descobrir i fer algunes de les receptes de la Zaraida Fernández, visiteu el seu blog The Xixi’s Club.

*** Si voleu saber els menús que es fan en aquests tallers podeu consultar les entrades del Primer i segon taller de cuina vegada El Jardinet dels Gats.

Anuncios

6 comentarios to ““Ser vegà és una filosofia de vida. És molt més senzill del que la gent creu””

  1. Me levanto de la silla..y PLAS PLAS PLAS…Bravo,bravooo!!!!!Oléee!!!!! Una crack….Reivindico un programa televisivo o radiofónico para veganos moderando Zaraida!!!

  2. JAjajajaj pues si podria estar muy requetebien!!Diversion assegurada!!! entre otras muchas cosas!!

  3. Esa Zaraaaaaa…..me has encantado, muy clarito todo, todo y todooooo….ainsssssssssss si es que, como dice Iván…eres un crack!!!! :)))))

  4. Bravvvvo, nuestra cuinera, compañera y amiga Zaraida! 🙂

  5. Maggie Tigresa Blanca Says:

    ñam ñam ñam, no puedo decir mas

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: