El Jardinet dels Gats a El millor de l’Estiu de Ràdio 4

El passat 8 d’agost l’Àlex Hidalgo i la Laura González del programa de Ràdio 4 El millor de l’estiu van entrevistar Maria Dolors Borràs, Presidenta del Jardinet dels Gats, la Coordinadora Àlex Salvador i la Responsable de Voluntaris Zaraida Fernández. Podeu sentir l’entrevista aquí, entre els minuts 18 i 33.

Foto classificada al concurs Gats del Món, 2009. Jessica García

Les representants del Jardinets dels Gats van explicar els inicis de l’associació i els seus objectius, entre els quals es troba el de desmuntar la creença que els gats que viuen al carrer s’espavilen sols, el d’insistir sobre la importància de l’esterilització i el d’educar els futurs adoptants de gats sobre les responsabilitats a llarg termini que implica conviure amb un gat. A Barcelona hi continua havent molts gats abandonats, de totes les edats, i la consciència col·lectiva encara ha de millorar molt.

L’activitat de l’associació se centra en el rescat dels gats abandonats de Ciutat Vella, el seu tractament veterinari i la seva esterilització, la recerca de cases d’acollida i la recerca d’adoptants, amb la finalitat que els gats trobin una família i una qualitat de vida.

Malgrat les retallades, la sensibilitat de l’Administració ha avançat força respecte a anys anteriors. Però queden terrenys encara per treballar, com per exemple, un major control de la venda d’animals.

Els 70 voluntaris del Jardinet dels Gats són gent molt diferent a qui els uneix una mateixa passió. En els darrers temps, tot i la mala època econòmica que estem travessant, l’associació continua rebent mostres de suport de persones que volen col·laborar amb el seu temps, amb donatius, fent acollides, o participant en els nombrosos actes que organitza l’associació per a recollir fons i facilitar l’autogestió dels projectes.

Últims consells per a una bona convivència amb els vostres gats: prohibit desunglar-los, no escridassar-los, tractar-los com si fossin un membre més de la família, i si marxeu de vacances no els dugueu a una residència. És millor que els deixeu a casa i que algú els vingui a fer companyia.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: